sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Päivä 11: Newark Intl' - Manhattan - Newark Intl' - London calling - HeVa - Hima

Slummista kaahasin heti herättyäni Newarkin lentoasemalle palauttamaan automme. Vastaanotosta sain kertyneestä ajosta kuitin, tuli ajeltua yhteensä 2454 mailia kovaa ajoa. Pyörin hetken kentällä, koska jalkautumisen miinuspuolia on se, että joutuu kantamaan omat romunsa mukanaan kokoajan. Lentoyhtiön mulkerot eivät huolineet tavaroitani etuajassa eikä kentällä ollut tavarasäilöä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ottaa pakastimen kokoinen rinkka mukaan Manhattanille. Junalla pääsee satujen saarelle erittäin näppärästi ja hintakin on varsin kohtuullinen 15 taalaa. Juna pysähtyy oivallisesti Penn Stationilla, eli Madison Square Gardenin alla. Jäin siellä pois ja kyselin infosta tavarasäilöä. Taas myytiin Ei-oota. Nykissä oli todella kuuma, joten hiki alkoi valumaan, ja korttelinvälit taittuivat hitaasti rinkka selässä. Times squarella sijaitsevasta infopisteestä sain tiedon, että 37th streetillä, Broadwayn ja 7th Avenuen välissä sijaitsee Rent-a-Lock niminen tavarasäilö. Vitutti, sillä olin hetken istuskellut reppuni päälle juuri kyseisellä kadunpätkällä puolituntia aikaisemmin. Marssin takaisin todetakseni, että infopisteen akka puhui täyttä potaskaa, eli suomeksi uunotti hankalia kyselevän turistin pois postin tieltä. Pyörin hetken kuin puolukka pil..jardisalilla ja kyselin vastaantulijoilta että missä kamoja saa rahaa vastaan hillota päivän ajan. Ystävälliset lokaalit korjasivat infopisteen ämmän antamia tietoja ja kertoivat säilön olevan 35th streetillä. Lompsin siis sinne vain todetakseni, että ko. pulju oli laittanut lapun luukulle. Tässä vaiheessa alkoi hieman syljettää terrorismiä pelkäävien lokaalien munattomuus tarjota palvelua jota jokainen turisti tarvitsee, vain siitä syystä, että niissä voi säilöä lentokoneita joilla törmäillä tornitaloihin. V-käyrää madalsi kuitenkin ystävällinen veijari erään majatalon aulassa, joka antoi luvan käytellä interwebiä. Tästä miljoonien koneiden muodostamasta tiedon valtatiestä sainkin vinkin, että kannattaa palata Penn Stationille, ostaa lippu takaisin lentokentälle ja sitä vilauttamalla tavarat voi säilöä asemalle. Kiitos tuhannesti Penn Stationin info. Taas turrea kusetettiin. Toiin kuten internet sanoi, ja asemallahan oli kuin olikin tavarasäilö johon junalipulliset matkustajat (NJ Transit tai Amtrak kelpaavat) voivat 4.50$ korvausta per pakaasi tallettaa romunsa. 21 kiloa kevyempänä ja kolme tuntia vanhempana painelin välittömästi Andrew's coffeeshoppiin, vanhaan tuttuun aamiaispaikkaan vetämään aamusafkat. Uusin voimin kävin Macy's tavaratalosta ostamassa pari paitaa ja vedin kuivat ... vaatteet ylleni. Haahuilin lähimaaston kortteleita vapautuneesti, muta aika nopeasti kuumuus kävi sietämättömäksi joten pakenin Loew's elokuvateatteriin katsomaan elokuvan nimelta Superbad. Loistava pätkä, suosittelen katsomaan kunhan saapuu suomen valkokankaille. Aikaa kului mukavasti ja leffan jälkeisen haahuilun jälkeen suunnistinkin hakemaan tavaroitani ja kohti Newarkin lentoasemaa.

Junailun jälkeen painelin Virginin tiskille, heivasin rinkkani puntarille ja siitä turvatarkastukseen. Amerikkalaiset ovat vitunmoisia amatöörejä turvatarkastuksissa vaikka ovatkin syypäitä koko touhuun. Viimein pääsin kuitenkin järsimään seitsemän taalan ciabattaa lähtöportille. Lento oli myöhässä paritimmaa, istuimeni oli erittäin surkealla paikalla lempivän parin ja helvetin ison bodaribroilerin välissä. 7 tuntia kädet sylissä on tuskallinen kokemus. EN lennä enää Virginin economyssa.

Lontoossa oli taas täysi ralli päällä, mutta vietin hieman aikaa Diner's clubin loungessa, ostin Clark's merkkiset lapikkaat edullisesti sekä haahuilin hieman ympäriinsä. Lentoasema on samanlainen helvetti kuin itäkeskus, itse tarkoitus on hävinnyt. British Airways kuljetti minut Helsinkiin oikein mukavasti, oma exit-rivi, kelpo välipala ja oikein hyvät unet. Matka ohi, eikun kotiin suihkuun ja kaverin synttäreille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jes, hienoa tarinaa vapauden maasta. Itse olen jo jonnin aikaa suunnitellut ajavani San Franciscosta Alaskaan, mutta kassotaan nyt...