sunnuntai 26. elokuuta 2007

Päivä 5: Tornaado, vettä, windy city ja hamptons inn (Mason - Michigan City - Chicago - Westchester)

Illan suussa teimme vielä lyhyen tutustumiskäynnin Lansingiin, jonka jälkeen palasimme Randeille koisimaan. hyvin nukutun yön jälkeen heräsimme valmiiseen aamiaispöytään. Murokulholliset ahnehdittuamme, saimme vielä lahjuksia perheen emännältä, sekä hyvin tiukkoja ajo-ohjeita chicagoon. Ohjeista välittämättä löimme tuulisen kaupungin koordinaatit navigaattoriin ja kurvasimme tien päälle. Indianan osavaltiossa, Michigan cityssä, löysimme ydinvoimalan piippujen katveesta outlet alueen, jossa oli helvetisti designer-kauppoja. Ostokset tehtyämme suuntasimme walmartin kautta chicagoon johtavalle motarille, maksullinen ja todella ruuhkainen straada. kaupungissa oli tietty futispeli ja paseball-matsi, joten tiet olivat todella tukossa. Tonteille päästyämme jätimme ratsumme pörssin viereiseen parkkipaikkaan ja dalsimme kaupungille. hetkisen haahuilun jälkeen ihmettelimme miksi kadunkulmaan on kokoontunut noin tsiljoona poliisia paraatiunivormussa ja tietysti ajateltiin etta niilla on jotkut bibikset. Ajattelin sitten ottaa kunnon turrena vähän kuvia, kunnes se kiellettiin. Alkoi ihmetttely mitä oikein tapahtuu, kunnes eräs katsojista selitti että olemme seuraamassa seuraavan Batman-elokuvan kuvauksia! Eli tupsahdettiin Gotham Cityyn ihan tuosta vaan.

Lepakkomiehestä huolimatta jatkettiin kuitenkin kävelyä ja löydettiin viimein tiemme tylsältä ja tyhjältä Business Districtilta eloisempiin kaupunginosiin. Otettiin bisset terassilla ja jatkettiin kulkua eteenpäin, kunnes saimme kuningasidean ostaa liput leffaan ja sitten oltiinkin jo jääkylmässä teatterissa Simpsonien vähän kylmäksi jättäviä toilailuja katsomassa.

Teatterista ulos tullessa kaupunki oli kuin toinen, herännyt eloon ja löysimme itsemme etsimältämme Magnificent Milelta. Kaikki famous stuffed pizza paikat tosin olivat terassejaan myöten pursuillen täynnä, joten päädyimme pitkän päivän illan puuduttamina hypätä taksiin, käydä hakemassa auto nyt illansuussa jokseenkin kuumottavalta parkkipaikalta pois ja lähteä hamptons innia kohti (summer at the hamptons...). Täältä Westchesterin lähiösta löytyikin sitten aivan mainio pizzajointti, pizza oli noin neljäkymmentä senttiä paksu mozzarella-tomaattisose piirakka ja maku lievästi sanottuna IHQ! Mahat pulleina tsekkasimme itsemme sisään ja kaaduimme suorin vartaloin ilman kierteitä nukkumaan.

Nyt matka jatkuu kohti Indianpolisia ja Cincinnati (chilia!). Adios pikku karvanaamat siellä kotona!

Ei kommentteja: